Logomakr_2pNdwz

Wat we doen.

Medicatie sponsoren

Dankzij het oncologiefonds van het ziekenhuis, gesponsord door geneeskunde studenten die stage liepen in het Kanti Children's Hospital, kon het ziekenhuis in 1997 een kinderoncologie afdeling openen. Onze stichting sponsort nu de behandeling voor kinderen met kanker. Deze steun is hard nodig voor kinderen waarvan ouders de behandeling niet kunnen betalen. We zorgen dat de juiste medicatie bij de juiste patiënt komt door nauw samen te werken met de kinderartsen in Kanti Children's Hospital en met de apotheek van het ziekenhuis.

KANTI CHILDREN’S HOSPITAL

Doordat geneeskundestudenten stage doen in Kanti Children’s hospital, sponsoren we het oncologie fonds van het ziekenhuis. Dankzij dit fonds kon het ziekenhuis in 1997 een kinderoncologie afdeling openen. Daarnaast is het hiermee mogelijk om verpleegkundigen en artsen naar het buitenland te laten gaan voor onderwijs over kinderoncologie. Tenslotte sponsoren we middels dit fonds de behandeling van kinderen wanneer ouders deze behandeling niet kunnen betalen.

Nieuwe initiatieven

We zoeken steeds naar nieuwe mogelijkheden om  de kinderen met kanker in Nepal te helpen. Heb jij nog een idee om de situatie te verbeteren? Neem dan contact op zodat we samen kunnen brainstormen over je plan!

Logomakr_3aRQKV

Stages in Nepal

Stage mogelijkheden

Geneeskundestudenten kunnen via onze stichting een coschap of stage doen in het kinderziekenhuis in Nepal: Kanti children’s hospital. Stages zijn mogelijk op verschillende afdelingen zoals interne geneeskunde, chirurgie, PICU, NICU, cardiologie, neurologie en oncologie. Deze stage geeft een unieke kans om te leren over tropische ziekten en over de manier van werken in de tropen. Lees de ervaringen van anderen in de blogs hieronder. Download de brochure voor meer praktische informatie.

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Je kunt contact opnemen via info@medicineforall.nl. Bij aanmelding vragen we elke student om ons een cv en korte motivatiebrief te sturen.

 

KANTI CHILDREN'S HOSPITAL

Dit ziekenhuis werd opgericht in 1963 als een algemeen ziekenhuis met 50 bedden. In 1973 werd het verbouwd tot een kinderziekenhuis. Momenteel telt het ziekenhuis 350 bedden. Het is het enige kinderziekenhuis in Nepal dat onder de Nepalese regering valt. Dankzij onze stages steunen we het oncologie fonds. Daarnaast sponsoren we de behandeling voor kinderoncologische patiënten die de behandeling zelf niet kunnen betalen.

Logomakr_6PY5Ni

Sponsoring

BENEFIET CABARET

Elk jaar organiseert stichting Medicine for ALL een benefiet cabaret om geld op te halen. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door Cultuurcentrum Griffioen van de VU in Amsterdam. Zij openen hun deuren kosteloos voor deze avond. Elk jaar treden veelbelovende cabaretiers gratis op en ieder jaar weer is dit een groot succes! Veel van de namen die op het medicine for ALL cabaret hebben opgetreden, zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlands cabaret. Dankzij cultuurcentrum Griffioen en de cabaretiers kunnen we jaarlijks een fantastische avond neerzetten, waarbij we geld ophalen voor de Napalese kinderen.

 

De 15e editie van het Medicine for ALL benefiet cabaret stond gepland voor de herfst van 2020 maar kon helaas niet doorgaan door het corona-virus.

Vanwege het corona-virus ging het cabaret de laatste jaren niet door.
Wel hielden we leuke & succesvolle een kerstloterij! 

 

Lokale projecten
In het verleden zijn er vele projecten geweest waarbij sponsors zich hebben ingezet voor onze stichting. Wil jij ook meehelpen? We horen graag van je!

 

Doneer
Het is mogelijk om direct naar onze stichting te doneren via de doneerpagina of direct via:

IBAN: NL07INGB 0004877248 tnv Stichting Medicine for ALL.

DSC_0757
Logomakr_2pNdwz

Wat we doen

Medicatie vergoeden

Dankzij het oncologiefonds van het ziekenhuis, gesponsord door geneeskunde studenten die stage liepen in het Kanti Children's Hospital, kon het ziekenhuis in 1997 een kinderoncologie afdeling openen. Onze stichting sponsort nu de behandeling voor kinderen met kanker. Deze steun is hard nodig voor kinderen waarvan ouders de behandeling niet kunnen betalen. We zorgen dat de juiste medicatie bij de juiste patiënt komt door nauw samen te werken met het team op de oncologie afdeling, de kinderartsen in het Kanti Children's Hospital en de ziekenhuisapotheek

Stages

Een buitenlandstage in het KCH draagt bij aan de ontwikkeling van medische en internationale competenties en vergroot kennis op het gebied van Global Health.

Onze stichting begeleidt studenten bij het organiseren van een coschap in het Kanti Children's Hospital

Wil jij ook stage doen in Nepal?
Kijk op onze stage pagina

Sponsoring

Om geld op te halen organiseren we jaarlijks evenementen.
Daarnaast kun je vriend worden van de stichting, waarbij je structureel een financiële bijdrage geeft.
Heb jij nog een goed idee voor onze stichting? Neem dan contact op zodat we samen kunnen brainstormen over je plan!

IMG_2683
IMG_2662
IMG_2684