http://medicineforall.nl/wp-content/uploads/2016/07/cropped-MedicineLogo-3.png

Ons doel

Missie

Stichting Medicine for ALL (Acute Lymphocytic Leukemia ) is in 2004 opgericht door
een groep Nederlandse geneeskundestudenten nadat zij een coschap hadden gelopen in het Kanti Kinderziekenhuis in Nepal. Zij werden geraakt door wat ze zagen op de kinderoncologie afdeling, waar sommige kinderen geen behandeling konden krijgen doordat hun ouders dit niet konden betalen.
Dat moest anders. Onze stichting sponsort daarom medicatie voor kinderen met kanker in het Kanti Kinderziekenhuis. We werken samen met kinderartsen en de ziekenhuisapotheek om medicatie te vergoeden wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Hiervoor halen wij geld op via diverse activiteiten. In de afgelopen jaren hebben we meer dan €35.000 opgehaald voor kinderen met kanker in Nepal.

Ons tweede doel is om studenten geneeskunde en verpleegkunde stage te laten lopen in Nepal. Deze studenten betalen een financiële bijdrage aan het oncologie fonds van het ziekenhuis en aan onze stichting. Deze stage biedt studenten gelegenheid om van dichtbij te ervaren hoe specialistische zorg in een ontwikkelingsland wordt verleend. Deze ervaring draagt bij aan een maatschappelijk en sociaal bewustzijn, en plaatst de Nederlandse zorg in perspectief. Sinds de oprichting heeft de stichting meer dan 50 studenten stage laten lopen in Nepal.